留学社区

目录

2019考研英语二阅读理解真题及答案解析text2

【 liuxue86.com - 考研英语 】

  森林为我们提供了阴凉、宁静的环境,是应对气候变化斗争中更艰巨的挑战之一。小编为大家提供2019考研英语二阅读理解真题及答案解析text2,一起来学习一下吧!

  2019考研英语二阅读理解真题text2

  Text 2

  Forests give us shade, quiet and one of the harder challenges in the fight against climate change. Even as we humans count on forests to soak up a good share of the carbon dioxide we produce, we are threatening their ability to do so. The climate change we are hastening could one day leave us with forests that emit more carbon than they absorb.

  Thankfully, there is a way out of this trap—but it involves striking a subtle balance. Helping forests flourish as valuable "carbon sinks" long into the future may require reducing their capacity to sequester carbon now. California is leading the way, as it does on so many climate efforts, in figuring out the details.

  The state's proposed Forest Carbon Plan aims to double efforts to thin out young trees and clear brush in parts of the forest, including by controlled burning. This temporarily lowers carbon-carrying capacity. But the remaining trees draw a greater share of the available moisture, so they grow and thrive, restoring the forest's capacity to pull carbon from the air. Healthy trees are also better able to fend off bark beetles. The landscape is rendered less combustible. Even in the event of a fire, fewer trees are consumed.

  The need for such planning is increasingly urgent. Already, since 2010, drought and beetles have killed more than 100 million trees in California, most of them in 2016 alone, and wildfires have scorched hundreds of thousands of acres.

  California's plan envisions treating 35,000 acres of forest a year by 2020, and 60,000 by 2030 —financed from the proceeds of the state's emissions-permit auctions. That's only a small share of the total acreage that could benefit, an estimated half a million acres in all, so it will be important to prioritize areas at greatest risk of fire or drought.

  The strategy also aims to ensure that carbon in woody material removed from the forests is locked away in the form of solid lumber, burned as biofuel in vehicles that would otherwise run on fossil fuels, or used in compost or animal feed. New research on transportation biofuels is under way, and the state plans to encourage lumber production close to forest lands. In future the state proposes to take an inventory of its forests' carbon-storing capacity every five years.

  State governments are well accustomed to managing forests, including those owned by the U.S. Forest Service, but traditionally they've focused on wildlife, watersheds and opportunities for recreation. Only recently have they come to see the vital part forests will have to play in storing carbon. California's plan, which is expected to be finalized by the governor early next year, should serve as a model.

  26. “One of the harder challenges” implies ___

  A. global climate change may get out of control

  B. forests may become a potential threat

  C. people may misunderstand global warming

  D. extreme weather conditions may arise

  27. To maintain forests as valuable "carbon sinks", we may need to _

  A.preserve diversity of species

  B. lower their present carbon-absorbing capacity

  C. accelerate the growth of young trees

  D. strike a balance among different plants

  28.California's Forest Carbon Plan endeavors to ___

  A. restore its forests quickly after wildfires.

  B. cultivate more drought resistant trees.

  C. find more effective ways to kill insects

  D. reduce the density of some of its forests

  29. What is essential to California's plan according to para. 5?

  A. To obtain enough financial support

  B. To carry it out before 2020

  C. To handle the areas in the serious danger first

  D. To perfect the emission-permit auctions

  30.the author's attitude toward California's plan can be best described as ____

  A. supportive

  B. ambiguous

  C. tolerant

  D. cautious

  2019考研英语二阅读理解答案解析text2

  26. 答案【B】 forests may become a potential threat

  解析:本题目为推断题,考察推理判断能力。根据题干关键词One of the harder challenges定位到第一段第一,二句。森林为我们提供了阴凉、宁静的环境,是应对气候变化斗争中更艰巨的挑战之一。即使我们人类指望森林吸收我们生产的大部分二氧化碳,我们也威胁着森林吸收二氧化碳的能力。正确答案B的 forests may become a potential threat森林可能成为潜在的威胁,是原文we are threatening their ability to do so. 我们也威胁着森林吸收二氧化碳的能力的同义替换,选项中的threat替换原文的threatening。干扰项A 的global climate change may get out of contro全球气候变化可能失控原文并未提及,属于无中生有;选项C的people may misunderstand global warming人们可能误解全球变暖 原文并未提及,属于无中生有;选项D的extreme weather conditions may arise可能出现极端天气情况并未提及,是过度推理。

  27. 答案【B】 lower their present carbon-absorbing capacity

  解析:本题目为细节题,考察具体细节。根据题干关键词To maintain forests as valuable "carbon sinks",定位到第二段第二句。Helping forests flourish as valuable "carbon sinks" long into the future may require reducing their capacity to sequester carbon now.随着"carbon sinks"长期存在,帮助森林繁荣可能需要减少它们现在吸收碳的能力。题干中的need定位原文中的require,正确答案lower their present carbon-absorbing capacity降低他们目前的碳吸收能力,lower降低替换原文的 reducing 减少,capacity文中原词,carbon-absorbing 替换原文 sequester carbon。干扰项A 的preserve diversity of species保护物种多样性,原文并未提及,属于无中生有;选项C的accelerate the growth of young trees促进幼树生长,选项Dstrike a balance among different plants在不同植物之间取得平衡,故正确答案为B

  28答案【D】 reduce the density of some of its forests

  解析:本题目为细节题,考察具体细节。根据题干关键词California's Forest Carbon Plan第三段第一句,题干中endeavors to 努力做替换原文的 double efforts to,原文thin out young trees and clear brush in parts of the forest, including by controlled burning通过控制燃烧,使部分森林中的幼树变薄,清除灌木。选项D reduce the density of some of its forests减少一些森林的密度,正是原文幼树变薄,清除灌木的同意转换。干扰项A restore its forests quickly after wildfires.野火过后迅速恢复森林。无关信息。选项B cultivate more drought resistant trees. 培育更多的抗旱树木。正反混淆。选项C,find more effective ways to kill insects找到更有效的杀虫方法,属于无关信息。

  29答案【C】To handle the areas in the serious danger first 先处理严重危险地区

  解析:本题目为细节题,考察具体细节。根据题干关键词California's plan according to para. 5定位到第五段第二句,题干中的essential替换到 so it will be important to prioritize areas at greatest risk of fire or drought.中的important,因此,将火灾或干旱风险最大的地区列为优先重点将是重要的。正确选项C To handle the areas in the serious danger first 先处理严重危险地区,其中原文prioritize替换选项handle ...first, areas in the serious danger替换原文的areas at greatest risk。干扰选项ATo obtain enough financial support,获得足够的财政支持,原文并未提及,属于常识性干扰。B选项To carry it out before 2020在2020年前实施 选项DTo perfect the emission-permit auctions完善排污权拍卖制度,均属于无关信息。

  30 答案【A】supportive

  解析:本题目为态度题,考察作者态度。根据题干关键词 California's plan定位到最后一段最后一句,California's plan, which is expected to be finalized by the governor early next year, should serve as a model.预计明年年初州长将敲定该法案,这应该可以作为一个范例,起到榜样作用,因此作者采取正面态度,A supportive支持的,B ambiguous 含糊的C. tolerant忍受的D. cautious谨慎的,只有A表达正面支持的态度。

  小编精心为您推荐:

  2019考研英语一真题及答案已公布

  2019考研英语二真题及答案已公布


考研英语真题 考研数学真题
政治真题

专业课真题
英语一真题 英语二真题 数学一真题 数学二真题 数学三真题 数农真题
考研英语答案 考研数学答案
政治答案

专业课答案
英语一答案 英语二答案 数学一答案 数学二答案 数学三答案 数农答案

  想了解更多考研英语网的资讯,请访问: 考研英语

本文来源:https://www.liuxue86.com/a/3872143.html
考研院校库(挑大学·选专业)
院校搜索
专业查询
延伸阅读
今天小编为大家提供2019考研英语二阅读理解真题,考研英语阅读理解分为四部分,一起来看看吧!希望这些题目都难不倒你!2019考研英语二阅读理解真题text1Text1Unlikes
2018-12-24
今年考研英语二完型填空提到经常称体重的意义,小编为大家提供2019考研英语二完型填空真题及答案解析,一起来看看吧!2019考研英语二完型填空真题SectionIUseofEngli
2018-12-24
今天小编为大家提供2019年考研英语一难度解析,整体上来看,19年考研英语不是很难!希望大家都能考出满意的成绩!祝你成功!2019年考研英语一难度解析下面我们来说一下今年的英语考题
2018-12-24
今天小编为大家提供2019年考研英语一阅读理解题源分析,考生在准备考研的过程中,应该充分重视上述的一些英美报纸杂志,平时要多看这些刊物,尤其是其中的议论、评论、报道和分析文章等。2
2018-12-24
今年考研英语新题型来源于TIME杂志2018年7月2日刊登的一篇叫HowtoWinEveryArgument的文章。小编为大家提供从2019年英语一新题型来看新题型解题技巧,一起来
2018-12-24
2019考研英语一阅读理解第二部分讲的是分数膨胀,小编为大家提供2019考研英语一真题阅读理解真题及答案解析(text2),一起来看看吧!2019考研英语一阅读理解真题(text2
2018-12-24
2019年考研英语二阅读理解第一部分讲的是情绪有关的内容,小编为大家提供2019考研英语二阅读理解真题及答案解析text1,一起来看看吧!2019考研英语二阅读理解真题text1T
2018-12-24
2019年考研英语一阅读理解真题已公布,小编为大家提供2019考研英语一阅读理解真题及答案解析(text1),一起来学习一下吧!2019考研英语一阅读理解真题(text1)Text
2018-12-24
2019考研英语一阅读理解第四部分讲的是网络购物收税的问题,小编为大家提供2019考研英语一阅读理解真题及答案解析(text4),一起来分析一下吧!2019考研英语一阅读理解真题(
2018-12-24
2019考研英语一阅读理解考的是人工智能有关的文章,为大家提供2019考研英语一阅读理解真题及答案解析(text3),一起来看看解析吧!2019考研英语一阅读理解真题(text3)
2018-12-24